Archive – Blog

Välkommen till kontoret säger vi till vår nya medarbetare Elsa! Elsa kommer arbeta i vårt bostadsteam och har stor erfarenhet av bostadsprojekt. Hon kommer närmast från Winroth arkitekter men har tidigare arbetat länge hos Ripellino Arkitekter. Vi är väldigt glada att ha henne på plats! 

Vårt arbete med kulturhistoriskt värdefulla fastigheter, transformation och utveckling av äldre bebyggelse uppmärksammas! Hos oss blir du en del av ett företag där ett bra team är grunden i allt vi gör. Välkommen att höra av dig!

Senior handläggande arkitekt: Vi söker dig med stor kunskap om detaljer, van vid utförandeetreprenader och med inriktning mot kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. God förmåga till kommunikation och är trygg i ditt arbetssätt. Krav är minst 10 års arbetserfarenhet, meriterande är KUL certifiering och restaureringsutbildning på KKH.

Välkommen med din ansökan till jobb@wittesundell.se, senast den 12 januari. Frågor besvaras av Elin Mark, ansvarig för vår ombyggnadsstudio på elin.mark@wittesundell.se. OBS märk ansökan ”Ombyggnad”

Vårt företag växer och vi söker nu två medarbetare till vår bostadsstudio! Hos oss blir du en del av ett företag där ett bra team är grunden i allt vi gör. Välkommen att höra av dig! Handläggande arkitekt: Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att handlägga bostadsprojekt, god förmåga till kommunikation och är trygg i ditt arbetssätt. Vårt arbete sker uteslutande i Revit, och därför krävs vana av detta. Medverkande arkitekt: Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med bostadsprojekt samt har goda kunskaper i SketchUp och bildskapande. Kunskaper i Revit är meriterande. Välkommen med din ansökan till jobb@wittesundell.se, senast den 8 januari. Frågor besvaras av Stina Johansson, ansvarig för vår bostadsstudio, tel 076-827 11 15.

Stina Johansson blir ny uppdragsledare inom bostad & stadsbyggnad på Witte Sundell. Välkommen till Witte Sundell säger vi till vår nya medarbetare Stina! Stina Johansson kommer tillsammans med Nanna Thelander att leda vårt bostadsteam och ansvara för att utveckla vårt kompetensområde kring nybyggnad bostad och stadsbyggnad. Stina har lång erfarenhet av stadsbyggnad och gestaltning av bostäder från tidigt skede till färdigställande. Två av hennes bostadsprojekt under tidigare anställning har nominerats till bostadspriset. Stina kommer härnäst från Tham Videgård arkitekter. Varmt välkommen till oss!

Seniorbostäder för ökad livskvalitet och hälsa. På uppdrag av Micasa arbetar Witte Sundell just nu med omvandling av delar av kvarteret Dalen i Sandsborg, söder om Stockholm. Uppdraget är att omvandla fastigheten till seniorbostäder, och göra strategiska förändringar i byggnaden som främjar sociala mötesplatser och gemenskap.

I förslaget har vi arbetat med att bearbeta de långa, mörka korridorer som präglar huset idag. Genom att här och var öppna upp dem till gemensamma rum kan korridoren bli mer av en yta att vistas på, som kompletterar den egna lägenheten. Tanken är att de olika rummen ska ha lite olika karaktär, som ett pärlband av olika teman och aktiviteter i byggnaden. Förändringen kommer också släppa in dagsljus och utsikt i byggnaden.

Förhoppningen är att det ska kunna bli ett exempel på hur strategiska förändringar i en befintlig byggnad kan skapa en miljö som gör det lättare att knyta nya bekantskaper, och ha en aktiv och kreativ samvaro.