Namn

Wictor Family Office

PlatsÖstermalm, Stockholm
KundWictor Family Office
Omfattningca 100 m2
StatusFärdigställt
TeamKristina Barniskyte och Elin Mark i samarbete med Nana Ösgård Projekt & Design

En välkomnande kundlounge i en sekelskiftesvåning

Wictor Family Office skulle flytta till en kontorslokal på Östermalm och Witte Sundell anlitades för att ta fram ett inredningsförslag för entrén och kundloungen i den nya lokalen. Vi följde projektet från skiss till färdigställande i samarbete med Projekt & Design.

I en sekelskiftesbyggnad från 1881 har Wictor Family Office sitt kontor där en del personliga kundmöten tar plats. Här har det detaljrika trapphuset och tidsenliga detaljer i före detta bostäder bevarats när de omvandlats till kontor 1984.

Målet med inredningen har varit att framhäva intrycket av pålitlighet och samtidigt skapa en omsorg för kunden som tas emot i en lounge inspirerat av ett vardagsrum i ett familjehem. Den tidstypiska sekelskiftesvåningen har återfått sin glans med hjälp av ny välanpassad färgskala, platsbyggd inredning och mjuka omslutande textilier.

Lokalens kvaliteter och de bevarade detaljerna var utgångspunkten för inredningskonceptet. Vi valde att lägga stor vikt på den fasta inredningen som lyfte rummet och kunde få leva kvar även för nästa hyresgäst om så skulle behövas i framtiden. En specialritad bokhylla längst in i rummet byggdes för att bli en blickfångare och en utställningsyta i loungen. Två vackra fönster i norra väggen kom till sin rätt med hjälp av platsbyggda radiatorskydd och skräddarsydda gardiner.

Rumssekvenserna har förtydligats genom att rummen målades i olika kulörtoner och en siktlinje från entrén till loungen definierades med hjälp av möbleringen. Gedigna, hållbara naturmaterial tillsammans med en färgpalett av mörka, jordnära toner och några accenter i mässing skapar en omfamnande atmosfär direkt när man kliver in genom entrédörren.

Återbruk och bevarande av befintliga kvaliteter har varit en viktig del i projektet. Exempelvis pentryt i loungen behövde endast omlackeras samt kompletteras med nya hyllplan för att landa väl i den nya färgskalan. Samtliga möbler för kontors- och samtalsrummen återbrukades inklusive ett konferensbord som har följt med sen företaget grundades.